''Uživajte na vreme'' - u susret Sajmu turizma 2017.

„Uživajte na vreme“ slogan je koji će obeležiti 39. izdanje Međunarodnog sajma turizma. Ova najveća turistička manifestacija u zemlji i regionu jugoistočne Evrope biće održana od 23. do 26. februara, kada će se na Beogradskom sajmu predstaviti najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, turistički centri, hoteli, planine, banje, jezera, gradovi, regije, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori sa svih kontinenata. Posetioci će imati priliku da odaberu aranžmane za predstojeću turističku sezonu, ali i da iskoriste „first minute“ ponude.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Crna Gora, destinacija koja zahvaljujući geografskom položaju i prirodnim resursima predstavlja izazov za turiste. Uz preovlađujuće morske aranžmane, Crna Gora će ponuditi i ostale turističke destinacije po kojima je poznata – jezera, kanjone, planine.

Izuzetan multimedijalni prateći program na Sajmu turizma doneće posetiocima nezaboravan sajamski doživljaj. Na atraktivan način biće promovisani brojni festivali, manifestacije i važni događaji, a prezentacije, promocije i degustacije, uz kosmopolitski duh i prisustvo velikog broja nacija, Sajam čine podjednako provlačnim za poslovne posetioce ali i najširu publiku.

Sajam turizma upotpuniće još tri manifestacije koje se, već tradicionalno, održavaju u istom terminu – 8. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 13. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme – HORECA i 13. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“.

 

Na Beogradskom sajmu se već osam godina održava i BEOWINE – Međunarodni sajam vina. Zbog značajno povećanog broja izlagača, vinari će se ove godine od 23. do 26. februara predstaviti u dve hale.

Na Sajmu učestvuju najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje ga distribuiraju. U izlagačkom programu i na ovogodišnjoj manifestaciji biće zastupljene i rakije, koje predstavljaju istaknuti srpski brend.

Kao sastavni deo turističke privrede, BEOWINE će predstaviti mogućnosti vinskog turizma, turističku ponudu, smeštaj i gastronomske specijalitete, kao i kompletnu opremu za vinarstvo i vinogradarstvo.

Sajam spaja sve učesnike u turističko-ugostiteljskoj industriji, konzumente i korisnike usluga. Manifestacija je šansa da se proizvođači sretnu, uspostave poslovnu saradnju sa distributerima i izađu na nova tržišta. Kao i svake godine, na štandovima će se svakodnevno održavati brojne prezentacije, promocije i degustacije.

Stručna predavanja, prezentacije, interaktivne promocije i besplatne radionice za sve učesnike i posetioce predviđene su i u okviru pratećeg programa. Eksperti u ovlasti vinarstva razgovaraće o perspektivama i razvoju autohtonih sorti grožđa u Srbiji i proizvodnji vina, sadnom materijalu, njegovom kvalitetu, klonovima i podlogama. Zainteresovanim posetiocima predstaviće različite stilove, kao i vina za svaku priliku. Biće reči i o proizvodnji sertifikovanog organskog grožđa i zakonskim okvirima, zaštiti u proizvodnji grožđa. Predviđeno je i predstavljanje proizvođača, a jedna od tema biće i vinjak – kategorije, kvalitet, menjanje kroz vreme.

Na tradicionalnom takmičenju BEOWINE CHALLENGE CUP biraće se najbolja vina u osam kategorija.

Manifestacija koja sa razlogom „u stopu“ prati Međunarodni sajam turizma i Međunarodni sajam vina svakako je Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme – HORECA.

U izlagačkom delu posetioci će moći da vide najsavremeniju opremu za kuhinje, restorane, barove i hotele, zatim sigurnosne i rezervacione sisteme, posteljinu, opremu za čišćenje, pekarski i poslastičarski program, opremu za bankete, radnu odeću i obuću, suvenire, stručnu literaturu i publikacije. Posebnu pažnju ove godine će privući proizvođači i uvoznici poznatih brendova u oblasti IT rešenja, ozvučenja i rasvete.

Pored izlagačkog programa, Sajam upotpunjuju i dodatni prateći sadržaji, prezentacije i stručna predavanja. Ove godine prateći program biće obogaćen atraktivnim događajima i demonstracijama ugostiteljskih veština, kao i brojnim degustacijama.

www.beogradskisajamturizma.rsSva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/prostor/uzivajte-na-vreme-u-susret-sajmu-turizma-2017