Opstanak tradicionalnih medija u digitalnoj budućnosti

Ovogodišnji regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 02 koji se održava 19. maja na tvrđavi Kastel u Banjaluci, predstavlja medijski panel “Opstanak tradicionalnih medija u digitalnoj budućnosti”. Medijski panel se realizuje u saradnji sa Klubom novinara Banja Luka, a baviće se problematikom prilagođavanja tradicionalnih medija novim tehnologijama i sve većom digitalizacijom sadržaja.

U panelu će učestvovati Goran Milić - novinar i urednik sa dugogodišnjim iskustvom, Mirjana Hrga - urednica i novinarka RTL televizije, Milan Ćulibrk - glavni i odgovorni urednik jednog od najstarijih regionalnih nedjeljnika NIN, Vildana Selimbegović - glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Oslobođenje, Maja Rakovic - vlasnica i direktorica Naxi radija i predsjednica Udruženja radio stanica RAB Srbija.

Sve brži životni tempo, dostupnost i protok informacija na digitalnim medijima, dodatno umanjuju značaj tradicionalnih medija. Kako se prilagoditi u godinama koje dolaze i pratiti svakodnevne promjene? Na koji način obezbijediti opstanak i publiku, ali i oglašivače, samo su neka od pitanja, na koje će panelisti dati odgovor. Moderator panela je Žarko Marković, novinar sa dugogodišnjim iskustvom na uredničkim pozicijama, trenutno urednik informativne redakcije portala Mondo i šef dopisništva magazina Nedeljnik u Banjaluci. Biografije svih učesnika medijskog panela, možete pronaći na zvaničnoj web stranici događaja www.playmediaday.com

Klub novinara Banjaluka, koji je partner medijskog panela, od 2012. godine radi na unapređenju uslova rada za novinare i druge medijske radnike. Tokom pet godina organizovali su i brojne radionice, seminare i debate na različite teme. Klub novinara Banjaluka dio je Udruženja „BH novinari“.

Detalje o kotizacijama možete pronaći putem stranice www.playmediaday.com, a detaljna uputstva o načinu uplate svi zainteresovani će dobiti nakon što obave proces registracije. Tokom posebno osmišljenog interaktivnog regionalnog događaja, prisutni će imati priliku da saznaju nove trendove, kao i zanimljive i korisne informacije iz oblasti kreativne industrije, marketinga i medija, da se povežu, ostvare saradnju, steknu nova prijateljstva i sjajno se zabave. Vidimo se na Play Media Day 02!

 

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/prostor/opstanak-tradicionalnih-medija-u-digitalnoj-buducnosti