Svetsko takmičenje BBICC: Talentovani studenti iz celog sveta u aprilu u Beogradu

 

U prvoj nedelji aprila, Beograd će se po peti, jubilarni put biti domaćin najtalentovanijim studentima sa fakulteta od Australije do Amerike povodom svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC). Takmičenje će se održati u periodu od 3. do 8. aprila na Fakultetu organizacionih nauka (FON).

 

Na takmičenju će učestvovati 16 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola, uključujući FON kao predstavnika Univerziteta u Beogradu. Pored tima studenata sa našeg univerziteta, u Beograd dolaze studenti sa univerziteta iz Amerike, Australije, Kanade, Danske, Norveške, Portugalije, Tajlanda, Singapura.

 

Takmičarski deo se sastoji od rešavanja dve studije slučaja, koje će se rešavati 5 sati i 24 sata. Studenti će predstavljati svoja rešenja ispred stručnog i eminentnog žirija sačinjenog od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija u Srbiji.  Završnica takmičenja će se održati u subotu, 8. aprila, gde će žiri odrediti tri najbolja rešenja.

 

Cilj BBICC-a je da izazovnim studijama slučaja podstakne studente da povezuju znanje i prethodno stečeno iskustvo, da budu inovativni, veoma detaljni i analitični u rešavanju, i na kraju da rešenje predstave koristeći odlične prezentacione veštine i spremne argumente na pitanja žirija. Pored toga, takmičari i njihovi mentori će imati priliku da se upoznaju sa srpskom tradicijom, kulturom i običajima.

 

BBICC predstavlja jedinstvenu priliku za studente iz celog sveta da učestvuju na jedinom takmičenju ovakvog karaktera u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

 

Za više informacija posetiti sajt: bbicc.org


Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/perspektiva/svetsko-takmicenje-bbicc-talentovani-studenti-iz-celog-sveta-u-aprilu-u-beogradu