Sve za decu samo na Beogradskom Manifestu
U to će se svakako uveriti najmlađi u zoni „Mašta može svašta“, koja će sva tri dana festivala biti posvećena samo njima. Za decu do 10 godina ulaz na festival je besplatan, a roditelji će svoje mališane starije od 5 godina moći i da ostave jedan sat na čuvanje brižljivim animatorima.

Najkreativniji koncept za decu koji je do sada viđen u Beogradu „Minicity“ će biti preseljen na Kalemegdan. Svakog dana u „Minicity“ dečjoj zoni mališani će uživati u pozorišnim predstavama „Jagodići“, „Marko Kraljević“ koju će izvesti deca Predškolske ustanove „Sunce“, a kroz „Akvišine mudrolije“ klinci će saznati šta je neophodno da budu zdravi i veseli.

Kroz modne i slikarske radionice deca će moći da probaju i nauče tehnike slikanja, otiskivanja, kolaža, pravljenja modnih detalja i ukrasa, modelovanja, a sa Sun Art Studiom će zajedno izvesti plesno-slikarski performans. Svi programi su interaktivni i obezbeđeni su materijali za njihovo izvođenje.

 
 
 
U kreativno-edukativnim radionicama mališani će na zanimljiv način učiti o ekologiji, reciklaži, morskom svetu, računarima, a u specijalnim pričaonicama će imati priliku da prodiskutuju i nauče o pojmovima kao što su sreća, bes, stidljivost, govor tela i mimika.
U subotu 28. maja specijalni gosti u ovoj zoni će biti predavači iz svetski poznate poljske plesne škole Maciej Kuzminski Company, koji će u posebnoj radionici deci otkriti svu lepotu ove umetnosti.

Veoma interesantan program za decu od 6 do 16 godina će se odvijati i u plesnoj zoni „Sve boje igre“. Plesni klub „Stage“ iz Zrenjanina će izvesti plesnu predstavu „Grdana“, a svu lepotu igre svojim koreografskim programima će deci predstaviti i plesni klubovi iz Obrenovca i Berana. Moderan, jazz i show dance program prikazaće i najmlađi članovi najpoznatijih beogradskih plesnih škola Dance Factory i Dečjeg Kulturnog Centra.

Svakoga dana i u filmskoj zoni „Ponovo radi bioskop“ će biti prikazivani popularni dečji filmovi u bioskopu na otvorenom, gde će mališani sa bežičnim slušalicama neometano moći da uživaju u pustolovinama omiljenih junaka.
 

I to nije sve! Mališani će sa roditeljima moći da uživaju i u programima koje retko imaju priliku da vide i dožive. U zoni „Leti, leti“ veliki leteći šareni baloni će biti prava atrakcija za malene glavice, a jahanje konja i ponija u zoni „Konji vrani“ će dodatno doprineti dečijem ushićenju.

Programi u svim festivalskim zonama su besplatni, a plaća se samo ulaz na festival 350 dinara dnevno, osim za decu do 10 godina. Takođe postoji mogućnost kupovine i trodnevne ulaznice za 999 dinara, koja će na festivalskom ulazu biti zamenjena narukvicom, a posetiocu će omogućiti dva ulaska na festival u toku dana, i to do 17h i od 18h, zavisno od programa koje posetilac želi da prati. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima DD Ticketsa i u Win Win radnjama. Posebno napominjemo da je ulaznica ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala.
 
 
 
 
 
 
Zanimljivosti i detaljnije informacije mogu se pratiti i na facebook strani festivala:

 

 

 

 

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/perspektiva/sve-za-decu-samo-na-beogradskom-manifestu