Otvorene prijave za drugo izdanje Ladies of New Business konferencije u Beogradu

Poslovno tehnološki medij Netokracija Srbija najavila je drugu godišnju konferenciju Ladies of New Business koja će se održati 8. marta u beogradskom Impact Hub-u (Makedonska 21). Cilj konferencije jeste da nastavi diskusiju o ulozi žena u tehnološkom, digitalnom i kreativnom sektoru, dok će učesnici kroz seriju intervjua i predavanja imati priliku da čuju uspešne poslovne žene i muškarce koji su svoju karijeru izgradili upravo u informacionim tehnologijama, a koji će govoriti o važnosti mešovitih timovima, porodici i karijeri uz posredstvo novih tehnologija, te razlozima zbog kojih nemamo više poslovno iskusnih žena koje se odlučuju za ulazak u preduzetničke vode.

Na drugom izdanju Ladies of New Business konferencije, prisutni će imati priliku da čuju Natali Delić (Vip mobile), Catherine Ferrary Simon (Namics Belgrade), Draganu Vukajlović Krstović i Borisa Krstovića (Wolfiana / GoDaddy), Ljiljanu Pavlovicovu (SparkeIT) i predstavnike organizacija IT Girls i Rails Girls Beograd koji svojim radom doprinose osvešćavanju i jačanju položaja žena u IT-ju. Konferencija se organizuje uz podršku partnera Direct Media, Vichy i Doncafé.

 Najavivši predstojeću konferenciju, suosnivač i urednik Netokracije u Srbiji, Marko Mudrinić, izjavio je u saopštenju za medije:

''Industrija informacionih tehnologija u Srbiji može se pohvaliti zaista velikim brojem žena, no čini se da diskusija upravo tu prestaje. Ladies of New Business nije događaj posvećen ženama već događaj o ženama koje svojim trudom, radom i znanjem svakodnevno doprinose stvaranju novih vrednosti u tehnološkom, digitalnom i kreativnom sektoru. Pozivam sve žene i muškarce da nam se pridruže na konferenciji kako bismo zajedno obeležili dostignuća žena i devojaka u ovoj industriji.''

 Jedna od govornica na izdanju Ladies of New Business konferencije, Ljiljana Pavlovicova, prokomentarisala je važnost šire diskusije o ženama u IT-ju:

 ''Ovo je fantastična inicijativa da se podrže žene i devojke u regionu koje razmišljaju o karijeri u informacionim tehnologijama, ali nemaju hrabrosti da krenu u to ili podršku onih koji su već na tom putu. Smatram da je važno imati otvorenu diskusiju o ženama u tehnološkom sektoru i to ne samo o njihovom položaju već i zarad privlačenja više njih kako bi se bavili poslom u ovoj industriji.

Potreba za ženama u ICT sektoru itekako postoji i to ne samo na tehničkim, već i na rukovodećim pozicijama. Žene danas čine više od 50% korisnika naprednih tehnoloških rešenja i vreme kulture muškaraca programera zasigurno prolazi. Zadovoljstvo mi je što ću biti deo ove konferencije i što ću imati priliku da podelim svoje iskustvo široj javnosti kada je reč o ženama preduzetnicama koje uz bogato iskustvo rade na kreiranju novih tehnoloških ideja.''

Pored zvaničnog, konferencijskog dela, iz Netokracije Srbija najavili su i pokretanje jedinstvenog programa mentorstva pod nazivom “Digitalni karanfili” koji startuje na dan događaja 8. marta, a koji će mladim ženama i devojkama omogućiti podršku u vidu iskusnih mentora i mentorki sa kojima će imati priliku da rade na svom profesionalnom razvoju u naredna tri meseca.

Ulaz na konferenciju je slobodan i ulaznice se mogu pronaći na zvaničnom sajtu događaja, kao i prijave za program mentorstva koje su otvorene do 5. marta.

Sajt: netokracija.com/events/ladies2017/rs/

 

 

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/perspektiva/otvorene-prijave-za-drugo-izdanje-ladies-of-new-business-konferencije-u-beogradu