VASIL HADŽIMANOV BAND i DAVID BINNEY predstavljaju album “ALIVE”!

U skladu sa tradicijom promovisanja muzike koja pomera granice i istražuje nova polja muzičkog izraza, američka izdavačka kuća MoonJune Records i Vasil Hadžimanov Band će sa zadovoljstvom predstaviti novi album „Alive“. Iako šesti po redu, “Alive” je međunarodni debi album VHBanda.

Snimljen uživo, tokom turneje 2014 godine, pred oduševljenom publikom, ovaj album predstavlja bend na vrhuncu njihove kreativne snage. Muzika je sveža i uistinu “Živa”, nepredvidiva i nepretenciozna, povremeno hipnotička, često progresivna i uvek pomerajući granice. Hrabri, avanturistički duh albuma nas vodi kroz različite muzičke stilove i uticaje - džez, etno fjužn, progresivni rok, ali sve vreme muzika ostaje slobodna, originalna i neuhvatljiva! Umetnici nam još jednom pokazuju da muzika koja je zaista slobodna i nesputana tradicijom i konvencijama, dostiže lični izraz i putuje neistraženim stazama. Na albumu gostuje priznati američki saksofonista David Binney.
Ne propustite priliku da budete deo ovog jedinstvenog muzičkog iskustva.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti u Design Shopu KC Grada (Braće Krsmanović 4, Beograd) po promotivnoj ceni od 500 RSD u pretprodaji (od 26.04.2016. 17h-20h) i 600 RSD na dan koncerta.
* Album „Alive“ se može nabaviti na dan pomenutog događaja, u KC Gradu, po promo ceni od 600 RSD (€5), a, za područje Srbije, može se poručiti i putem mejla office@vhband.com (plaćanje pouzećem)
• David Binney, američki alt saksofonista i kompozitor, sa preko 20 objavljenih autorskih albuma, veoma je cenjen i priznat umetnik, kako od strane kolega i kritičara tako i od publike koja je imala priliku da ga čuje na brojnim festivalima i koncertima širom sveta. Nastupajući, od jazz klubova u New York-u, do jazz festivala po celom svetu, David je delio scenu sa nekima od najvećih muzičkih imena današnjice kao što su Aretha Franklin u Carnegie Hall-u, do John Zorn, Bill Frisell, Medeski Martin i Wood, Brian Blade, Jim Hall, Gil Evans Orchestra, Norah Jones, Chris Potter, Uri Caine i drugima.

• Kompozitor, pijanista i aranžer, Vasil Hadžimanov sa svojim bendom svrstan je u najproduktivnije i najperspektivnije džez muzičke sastave Srbije i bivše Jugoslavije sa objavljenih šest albuma, mnoštvom nastupa u zemlji i regionu kao i redovnim prisustvom na svim
ovdašnjim, regionalnim i internacionalnim džez manifestacijama i festivalima.

Tokom svoje bogate karijere Vasil je sarađivao s nekima od najvećih muzičara na polju džez, rok i pop muzike kao što su David Gilmore, Donny McCaslin, Antonio Sanchez, Matt Garrison, David
Binney, Nigel Kennedy, Trilok Gurtu, sa rok zvezdama iz bivše Jugoslavije, Dadom Topićem i Vlatkom Stefanovskim, kao i sa svojom familijom, čuvenim pop i folk pevačima Zafirom Hadžimanovim, Senkom i Biserom Veletanlić.

Dobitnik je i prestižnih nagrada, izmedju ostalih, nagrade ‘’Vojin Draškoci’’ za doprinos muzičkom stvaralaštvu nadahnutom tradicionalnom muzikom, koju dodeljuje World Music
asocijacija Srbije i magazin Etnoumlje, a prethodne godine postaje dobitnik i Zlatne Značke za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture, koju dodeljuje Kulturno-Prosvetna Zajednica Srbije.

Vasil je diplomac prestižnog Berkli koledža u Bostonu.
Sva izdanja Vasil Hadžimanov Banda i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.
• David Binney i Vasil Hadžimanov - Prijateljstvo koje je nastalo tokom Vasilovih studentskih dana, rezultiralo je velikim brojem nastupa i zajedničkih studijskih snimanja tokom Vasilovog boravka u Americi. Upravo iz te zajedničke muzičke prošlosti se i rodila ideja da se realizuje ovaj interesantan projekat.

www.vhband.com

 

 

 

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/vasil-hadzimanov-band-i-david-binney-predstavljaju-album-alive