U subotu se održava druga trka sa bojama u Srbiji Color RUNNING powered by Tikkurila

Jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog porekla održaće se drugu godinu zaredom u Beogradu pod nazivom Color RUNNING powered by Tikkurila u subotu 8. Oktobra u 12:00 sati.

Na Savskoj promenadi započeće trku najbrže prijavljenih 500 trkača u čistoj color RUNNING beloj majici, a volonteri će ih po svakom pređenom kilometru zasipati najveselijim bojama tako da će trku od 5 kilometara završiti obojeni od glave do pete. 

Mnoštvo zabavnih aktivnosti za decu pripremili su organizatori i partneri dečjeg izdanja trke s bojama Color RUNNING powered by Tikkurila. Dečji program počinje u 9:30h zagrevanjem dok trka za 200 najbrže prijavljenih mališana (od 6 do 10 godina) počinje u 10 časova. Svaki mali trkač koji uspešno obojen završi trku dobiće medalju, a troje najbržih dobiće vredne nagrade.

 

Trka s bojama color RUNNING inspirisana je hindu festivalom boja HOLI kojim svake godine hiljade ljudi širom sveta obeležavaju sreću novih početaka. Trka je amaterskog karaktera I namenjena je rekreativcima s ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Boje koje koristimo su organskog porekla, namenjene su ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom. 

Kompanija Nike pripremila je robne nagrade za najbrže u muškoj, ženskoj i dečjoj kategoriji. Osim Nike robnih nagrada i nagrada koje je pripremila kompanija Tikkurila zlatni sponsor ovogodišnje trke s bojama, tu je i kompanija GARMIN koja će nagraditi najbrži takmičare u muškoj i ženskoj kategoriji sa Garmin Forerunner 15 GPS satom za trčanje. Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, partner ovogodišnje trke, pobrinuo za zagrevanje i aktivnosti pred početak trke a kompanija Nissan će predstaviti svoj novi, posebno dizajnirani model Juke-a i organizovati nekoliko atraktivnih dešavanja.


 

Organizator trke s bojama Color RUNNING powered by Tikkurila je atletski klub RUNNING. Partneri trke su Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i kompanija Nissan. Manifestaciju su pomogli prijatelji trke: Nikon, Belgrade Waterfront, Nike, Esensa i dr.

 

 www.running.rs

www.facebook.com/runningserbia

 

Save

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/u-subotu-se-odrzava-druga-trka-sa-bojama-u-srbiji-color-running-powered-by-tikkurila