RESONATE MUSIC najavljuje MYKKI BLANCO – pionir queer hip-hopa  dolazi na RESONATE!!

 Resonate festival najavljuje još jednu muzičku zvezdu!

Svetska senzacija,transdžender hip-hoper, poznati američki performer i aktivista - Mykki Blanco prvi put nastupa u Beogradu, u klubu Drugstore, u subotu, 22. aprila 2017. i to u okviru žurke zatvaranja šestog Resonate festivala. Ova žurka dešava se u saradnji sa poznatim Sónar festivalom iz Barselone, koji je zajedno sa festivalom c/o pop iz Kelna partner ovogodišnjeg Resonatea, a  u okviru projekta We Are Europe.

 

MYKKI BLANCO:

Michael David Quattlebaum Jr, poznatiji kao Mykki Blanco, američki reper, performans umetnik, pesnik i aktivista, čiji su snažni nastupi obeleženi borbom protiv mržnje i homofobije, postali njegov zaštitni znak, sada je na sceni sa albumom prvencem ‘’Mykki’’ iz 2016. Posle javnog objavljivanja svoje bolesti 2015. godine i namere da se povuče iz muzike, usledila je saradnja sa čuvenom izdavačkom kućom !K7 čiji je rezultat ‘’Mykki’’, kompleksan i fascinantan album, kako su naveli mediji, njegov najsmeliji umetnički iskaz do sada.

Iako ga mnogi vide kao gay rap ili queer rap , Mykki za sebe kaže: „Moje poreklo je pank i Riot Grrrl,“ dok sebe opisuje kao transdžender i multi- džender. Njegovi počeci vezani su za industrial punk koji je stvarao pod pseudonimom No Fear (2010) pre nego što će započeti video art projekat koji će postati glamurozni Mykki Blanco`s Riot Grrrl Rap. Na muzičkoj sceni je eksplodirao 2012. sa Mykki Blanco and the Mutant Angels EP. Kasnije te godine izbacuje mixtape Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss koji je nosio prvi talas njegovog Wavvy, Haze Boogie Life i Kingpinning. Maja 2013. usledio je Betty Rubble: The Initiation EP.

Januara 2015. udruženim snagama sa !K7 osniva sopstvenu izdavačku kuću DOGFOOD Music Group, koja daje glas andergraund umetnicima sa zajedničkom vizijom prevazilaženja konvencionalnih kulturnih granica/ konstrukta.  

 

Novo izdanje Resonate festivala, ove jedinstvene platforme za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi, dešavaće se tokom četiri dana u periodu od  19. do 22. aprila 2017. godine po programskom konceptu: MUSIC i CONFERENCE. Umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

Od petka, 10. marta, počinje prodaja pojedinačnih ulaznica za muzički program festivala! Ograničen broj karata po nižoj, pretprodajnoj ceni u prodaji je sve do  20. marta na svim prodajnim mestima Eventim-a.

Mykki Blanco

Biosphere 

Lee Ranaldo (Sonic Youth)

Stephen O’Malley [ Sunn O))) ]

WoO

Vvhile

Marko Nastić

Jichael Mackson

Ada Kaleh

Kristijan Šajković b2b Vladimir Dragaš.

Yves Tumor 

Rolly Porter

Peder Mennerfelt

Rastko Lazić

Anna Von Hausswolff

Alba J Coral

Regen

 potvrđena su imena muzičkog programa šestog Resonatea.

Facebook: @resonate.io

Twitter: ‪@resonate_io‪  

Instagram: @resonate_io 

#res17

 

www.resonate.io

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/resonate-music-najavljuje-mykki-blanco-pionir-queer-hip-hopa-dolazi-na-resonate