Počela je Blogomanija u Mariboru

Koferenciju je u 10:15h otvorio zamenik gradonačelnika Maribora, Zdravko Luketič, koji je istakao da je danas tehnologija potrebna svima budući da mnogo olakšava život. Zdravko je istakao da su ljudi ranije živeli uz radio stanice i televiziju, a danas sve mogu da prate preko telefona, putem Interneta, društvene mreže su i te kako olakšale kontakte sa bliskim osobama i doprinele su upoznavanju. Zanimljivo je da gospodin Luketič ima stranicu na Fejsbuku, kao i svoj blog, ali, kako kaže, do sad ništa nije pisao zbog nedostatka vremena koje troši na pomaganje građanima ovog slovenačkog grada.

Jacky Zhao, regionalni direktor ''Huaweia'' za Srbiju, poželeo je dobrodošlicu svim prisutnima i dodao, da mu je velika čast da se pojavi na Blogomaniji Fashion&Beauty. U 2014. godini ''Huawei'' je postao prva kineska kompanija koja se našla na Interbrendovoj listi Najboljih 100 brendova, koju objavljuje ''Business Wire''.

'Kroz Internet smo želeli da posmatramo i ženski deo, zato je ovo Fashion&Beauty. Te teme su bile nepravedno zapostavljene, te stoga ovo je Blogomanija, dame, prvenstveno za vas' – rekao je Zoran Torbica, direktor konferencije.

Prisutnima se obratio i Veselin Jevrosimović, ispred najveće slovenačke i srpske softverske kompanije - ''ComeTrade''. Inspirativno predavanje pod nazivom Biznis mitologija predočilo je razliku između dva tipa kompanija – jednorog i feniks.

'Ako imate pare, to ne znači ništa. Ako nemate znanje, teško da možeda se bavite ovim poslom. Danas je ova šuma puna IT poslova i potrebna vam je vizija koja će vam reći u kom pravcu ćete voditi svoju firmu u narednih pet godina.

''Mi smo na našem putu, kao i feniks, imali razne uspone i padove. Hteo sam da napravim kompaniju koja može da postigne taj svetski uspeh. I polako sam počeo da tražim nove biznis modele, iako smo počeli kao hardverska kompanija. Danas, bilo da kupujete mobilni telefon ili kompjuter, skoro skigurno dolaze od ComeTradea, " rekao je Veselin.

Blogomanija Fashion&Beauty će trajati do 12. juna, na kojoj će se govoriti i o blogovanju, Internet marketingu, odnosno zarađivanju, uspehu, popularnosti, manama i prednostima Internet sveta.

Detaljan program možete pogledati na www.blogomanija.net/progam

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/pocela-je-blogomanija-u-mariboru