Nemački jezik u fokusu 62. Beogradskog sajma knjiga

 

U fokusu ovogodišnjeg 62. Beogradskog sajma knjiga biće savremena književnost jednog velikog i policentričnog evropskog jezika - nemačkog. Zajedničkim nastupom predstaviće se zemlje nemačkog govornog područja: Nemačka, Austrija i Švajcarska, kao i Lihtenštajn. Posetiocima će biti prezentovano oko hiljadu knjiga savremenih autora iz sve četiri zemlje, od čega, zahvaljujući saradnji sa sajmom knjiga u  Frankfurtu i Glavnim udruženjem austrijskih knjižara, premijerno čak tri stotine pedeset naslova. Specijalno za ovu priliku Srbiju će posetiti više od dvadeset prominentnih stvaralaca za decu i odrasle koji će publici predstaviti svoj rad u okviru sajamskih manifestacija ali i događaja koji će biti organizovani na različitim lokacijama u centru Beograda.

 

Posebna specifičnost programa zajedničkog nastupa četiri zemlje nemačkog govornog područja na 62. Beogradskom sajmu knjiga jeste predstavljanje kreativnog stvaralaštva za decu i omladinu na nemačkom jeziku. Svakog jutra od 11 sati u okviru zajedničkog štanda u Hali 2 Beogradskog sajma biće organizovani program za najmlađe čitaoce - serija zabavnih, poučnih i interaktivnih kreativnih radionica, čitalačkih klubova, predavanja, stvaralačkih seminara, igraonica i performansa.

Svi nastupi i razgovori biće simultano prevođeni.

O svim detaljima programa zajedničkog nastupa četiri zemlje nemačkog govornog područja pod nazivom 4 ZEMLJE 1 JEZIK možete se informisati na sajtu www.4zemlje1jezik.com.

Nastup zemalja nemačkog govornog područja su omogućili i podržali: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Nemačke, Savezno Ministarstvo za Evropu, integracije i spoljne poslove Republike Austrije, Kancelarija Saveznog kancelara Republike Austrije, Švajcarska fondacija za kulturu Pro Helvetia, Goethe-Institut Beograd, Austrijski kulturni forum, Udruženje Literaare, Fondacija za kulturu Lihtenštajn, Evropska mreža za književnost i knjige Traduki, kao i ambasade Nemačke, Austrije i Švajcarske.

U saradnji sa: Fondacijom Konrad Adenauer, Fondacijom Friedrich Naumann i Das Blaue Sofa - Zajedničkim forumom autora Bertelsmann-a, Druge nemačke televizije ZDF i radio-stanice Deutschlandfunk Kultur.

Lokalni partner: Udruženje KROKODIL. Medijski partneri: Radio Laguna i Blic.

 


Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/nemacki-jezik-u-fokusu-62-beogradskog-sajma-knjiga