Moondance festival ove godine traje tri dana: prvi headliner Jeff Mills

Mooondance festival smješten je u prekrasnoj srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo u Trogiru, gradu koje je National Geographic u svojoj najnovijoj knjizi proglasio za najljepši grad otok na svijetu. Pokrenut 2013. Moondance festival se kroz tri izdanja prometnuo u vodeći hrvatski techno festival koji je postao sinonim za kvalitetni techno dovodeći najeminentnija imena techno scene ne vodeći se kvantitetom nego kvalitetom.

Festival je uvršten među 9 najljepših festivalskih lokacija na svijetu prema poznatom međunarodnom magazinu Pulse Radio. Techno ikone kao što su  Octave One, Jeff Mills, Dave Clarke, Ben Sims, Alan Fitzpatrick samo su neki koji su nastupali u ranijim izdanjima festivala.

Četvrto izdanje Moondance festivala širi se na tri večeri i to od 11. do 13. avgusta, a osim glavnog programa najavljeni su i boat partiji kao i već legendarni after partiji. Prvi headliner je detroitski čarobnjak kojega ne treba posebno predstavljati Jeff Mills.

 Mills je obilježio svijet elektronske glazbe od 80-ih nadalje. 1987. je karijeru započeo pod pseudonimom The Wizard, a ubrzo se „čarobnjak“ iz Detroita isprofilirao kao jedna od glavnih figura detroitskog techna, te kao glazbenik koji je sa svojim inovativnim pristupom glazbi uvijek korak ispred svog vremena.

Nakon što je postao poznat kao „čarobnjak“ jer je izvodio trikove kao DJ i doveo svoju tehniku miksanja do savršenstva, 1989. Mills se baca na produkciju i uz još jednog detroitskog genijalca “Mad” Mike Banksa postaje jedan od osnivača tamošnjeg techno kolektiva Undeground Resistance čime je svoj rad stavio pred oči međunarodne javnosti. Napušta američku techno meku i posjećuje i europske glavne gradove elektronske scene, da bi se na kraju vratio u Chicago i tamo pokrenuo svoju etiketu Axis (zajedno sa pod-labelovima Purpose Maker, Tomorrow i 6277), koja je nedavno proslavila 20 godina.

U svo to vrijeme na sceni nikada se nije držao normi, a jedina konstanta su njegova opčinjenost svemirom iz čega crpi inspiraciju.  Jeff Mills poznat je po tome da u jedan sat odvrti i oko 50 ploča jer, kaže, pušta samo dio ploče za koji misli da je najbolji i vjeruje da DJevi moraju pažljivo slušati glazbu i biti posrednik između ploče i izvođača. Misli da na partyju ne postoje ograničenja, vezana uz brzinu ili stil glazbe, tako da nerijetko pušta i malo sporiji tech-house, a i puno brži hardcore techno.

Nazvati Millsov rad plodnim bi bilo samo grebanje površine lika, djela i osobnosti ovog  inovatora koji je ostavio vrlo dubok trag i značenje u elektronskoj glazbi, a svojim impresivnim vještinama na 3 gramofona Mills i dan-danas podiže DJ-ing na višu razinu.

http://moondancefest.com/

https://www.facebook.com/MoondanceFestival

Povoljne regionalne ulaznice   http://www.ticketshop.hr/hr/e/moondance-festival-festivalska-ulaznica-regionalna/668

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/moondance-festival-ove-godine-traje-tri-dana-prvi-headliner-jeff-mills