Kolja i Grobovlasnici na BitefArtCafe Summer Stageu 9. juna

Kolja i Grobovlasnici vraćaju se u Beograd za nastup 9. Juna (22:00) u fantastičnom prostoru Bitefartcafe Summer Stagea, na Kalemegdanskoj tvrđavi. Frontmen Nikola Pejaković-Kolja i drugovi već su uspešno pohodili "zimski" Bitef prošle godine, a sad je vreme za novi letnji ambijent. "Sviramo, opet, u  Bitefartcafeu. Ali, na Letnjoj sceni, takozvanoj Samer Stejdž, na Kalemegdanu 9. juna. Imaćemo i par proba pre toga, mislim, zbog Pančevca (klavijaturista Ivan Aleksijević). Ne zbog nas ostalih, on ne zna sve akorde... Vidimo se na K.", poručuje Nikola Pejaković-Kolja.Nikola Kolja Pejaković poznat kao glumac i režiser, ali pre svega po scenarističkom radu na filmovima "Lepa sela lepo gore", "Rat uživo", "Ledina" i hit seriji "Vratiće se rode", uporedo je na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom "Mama, nemoj plakati" (2002), snimljenim pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta.

Nakon "poročnih" hitova kao što su "Sjeo sam za švedski sto" i "B.J. Blues" sa prvenca, Pejaković je svoj osoben autorski izraz nastavio sa pesmama poput "Haljinice boje lila" i "Eto, udade se ti za konja" na podjednako izazovnom drugom albumu "Kolja" (2009). Tek nakon romantično intoniranog i "pročišćujućeg" trećeg albuma "Grobovlasnici" (2013), Kolja je osetio da je vreme da se sa svojim bendom susretne uživo sa publikom - Pejakovićev prvi koncert u karijeri uspešno se odigrao 21. marta 2015. godine u ispunjenom beogradskom Domu sindikata.

 

 

 

 

"Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend. I, vjerujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, vidjećemo...", kaže Pejaković.

 

Grobovlasnici su, objašnjava Pejaković, "sve ljudi koji su bili okosnica, stub muzike koju smo radili godinama i jedna respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni". Gitarista Voja Aralica - "Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i te 1997. odveo me u studio". Bubnjar Deki Momčilović - "Njegov bubanj je snažno obeležio zvuk na prvom albumu i učestvovao je na svim albumima do sada. Jedan redak svirački dar". Klavijaturista Ivan Aleksijević-Pančevac - "Takođe, stalni saradnik i duša ovog novog zvuka Grobovlasnika. Svetski kvalitet,  izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim". Basista Nikola Usanović i na akustičnoj gitari Dado Gajić - "Njih dvojica su postali nezamenljivi deo benda, prvo kao ljubitelji  tog zvuka, a onda i kao izvanredni svirači, majstori svog zanata".

Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira sa Grobovlasnicima? "Kako god okreneš, to je bluz".

https://www.facebook.com/pages/Kolja-i-Grobovlasnici/1552470838304102?fref=ts

 

Prodaja karata:

Prodajna mesta:

Bitefartcafe, Mitropolita Petra 8 (radnim danima od 10 - 17 časova)

www.eventim.rs

www.ddtickets.rs

Sve win win prodavnice u Srbiji

 Ulaz na koncert od 21:00h, početak koncerta 22h.

Karte su za stajanje, za rezervaciju mesta pozvati 063.594.294 i 063.594.054

 

 

Nikola Pejaković

Rodjen u Banja Luci, Bosna i Hercegovina, 1966. godine. 1985. upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, smjer Pozorišna i radio režija u klasi prof. Miroslava Belovića i docenta Nikole Jevtića.

Ubrzo, na drugoj godini Akademije, dobija prvu ponudu da igra glavnu ulogu u TV drami na tadašnjoj TV Beograd, pod nazivom Apstinenti. Iste godine igra i u Karanovićevom filmu Za sada bez dobrog naslova.

Na trećoj godini radi ispitnu predstavu Zoološka priča ( The Zoo story) E. Olbija ( E. Albee) i komad nastavlja da se igra u Pozorištu Duško Radović u Beogradu, na redovnom repertoaru Večernje scene.

1991. radi kao asistent reditelju Slobodanu Unkovskom na kultnoj predstavi Pozorišne iluzije, Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Devedesetih nastavlja da režira u pozorištu, potpisuje tri predstave u Zvezdara teatru ( Smešna strana muzike, Kontuzov i Parabelum) u Beogradu, radi u Vršcu, Banja Luci… Sarađuje sa neformalnom pozorišnom trupom The Kuguars.

Početkom devedesetih, u Beogradskom dramskom pozorištu režira i kultnu predstavu Moja draga, po tekstu Raleta Pavlovića, sa D. Bjelogrlićem i N. Kojom u glavnim ulogama.

1993 – 1994, sa Srđanom Dragojevićem, piše scenario za film Lepa sela lepo gore i igra jednu od glavnih uloga. Igra jednu od uloga u srpskom najnagrađivanijem filmu, kratkometražnom filmu Moja domovina, Miloša Radovića.

Piše scenario za filmove Rat uživo, Ledina, i sarađuje na pisanju nekih drugih filmskih priča...

Radi muziku za film Normalni ljudi, Olega Novkovića i, 1998. pravi svoj prvi album, CD, (Mama, nemoj plakati, 2001.), sa svojom autorskom muzikom u produkciji Vojislava Aralice, beogradskog producenta.

2005. snima i svoj drugi CD pod imenom - Kolja.

1994-95. godine, sa Olegom Novkovićem i Neletom Karajlićem režira i igra u seriji Složna braća i radi na scenariju iste.

2007. piše scenario za seriju Vratiće se rode.

2007-2008. odlazi u Trebinje i sa Njegovom Preosveštenstvom Vladikom Grigorijem radi na scenariju po ideji i po motivima iz knjiga Episkopa Grigorija. Aktivno se uključuje u život i rad Eparhije Zahumsko-hercegovačke i Primorske u Hercegovini.

Od 2009. je stalno zaposlen u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Njegova prva predstava koju pravi kao kućni reditelj Narodnog pozorišta RS, Narodni poslanik, proglašena je za najbolju predstavu i pozorišni događaj te godine u BiH. Predstava osvaja mnoge nagrade na festivalima i po prvi put u 80 godina postojanja, Narodno pozorište RS, sa Narodni poslanikom, biva pozvano u zvaničnu, takmičarsku selekciju Sterijinog pozorja, u Novi Sad.

U Narodnom pozorištu RS, 2009. postavlja tekst Harolda Pintera Povratak ( The Homecoming).

2011. piše scenarija za filmove Ustanička ulica i O bubicama i herojima.

2013. izdaje CD sa svojom muzikom, četvrti po redu, u produkciji Voje Aralice, u izdanju RTRS-a, pod naslovom Grobovlasnici i uspeva da, konačno, posle više od dvadeset godina apsolventskog staža, diplomira i postane diplomirani Pozorišni i radio reditelj.

Rad u Narodnom pozorištu Republike Srpske je njegova glavna i osnovna preokupacija.

2014. njegova postavka Ožalošćene porodice, Narodnog pozorišta RS, ulazi u takmičarsku selekciju Sterijnog pozorja i dobija Specijanu nagradu za inovativnost koncepta.

Trenutno radi za Support marketing centar Banja Luka, kao kreativni direktor.

 

 

 

Save

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/kolja-i-grobovlasnici-na-bitefartcafe-summer-stageu-9-juna