JEDAN OD NAJVEĆIH BENDOVA U ISTORIJI ROKA DEEP PURPLE 6. DECEMBRA U ŠTARK ARENI

Jedan od najvećih bendova u istoriji roka i najvoljenijih bendova u Srbiji, legendarni "Deep Purple",održaće koncert u Beogradu, 6. decembra u Štark Areni.

Engleski rokeri, predvođeni legendarnim pevačem Janom Gilanom (Ian Gillan), održali su spektakularni nastup 2014. godine u  Areni pred više od 10 000 ljubitelja rokenrol zvuka!

„Smoke on the water“,„Black Night“,„Hush”,„Highway Star”,,,The Mule” i drugi  hitovi iz karijere benda duge skoro pola veka, ponovo će odjeknuti Arenom!

Pre dve godine, rock ikone su započele “Long Goodbye Tour”, za koju su planirali da bude poslednja u njihovoj bogatoj koncertnoj karijeri. Zbog ogromnog interesovanja miliona obožavatelja širom sveta, “Deep Purple” će u okviru turneje ponovo posetiti neke zemlje.,a na izuzetnu radost velikog broja fanova , Srbija je jedna od njih!

 

 

 


Ljubitelji tvrdog zvuka će imati jedinstvenu priliku da poslednji put čuju hitove rok velikana, među kojima su I „Fireball“, „Bloodsucker“ i „Strange Kind Of Woman“, „Space Truckin’”, „Johnny’s Band“, „Uncommon Man“, „The Surprising“, „Lazy“ i mnogi drugi.

 

“Deep Purple” je jedan od najuticajnijih hard rok sastava svih vremena! Bend je nastao u Hertfordu 1968. godine i od tada je uticao na brojne rok i metal bendove, među kojima su i Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns ’n’ Roses...

Britanske rok legende, Deep Purple, vode se u Guinnessovoj knjizi rekorda kao "najglasniji bend na svetu"i jedan su od koncertno najaktivnijih bendova u istoriji rokenrola. Bend je 2016. godine uvrstan i u “Rock and Roll Hall of Fame”.


 

“Deep Purple” se smatraju pionirima heavy metal zvuka i autori su najpoznatijeg rifa u istoriji rokenrola - “Smoke on the Water” sa albuma “Machine Head”.

Objavili su 20 studijskih i 34 koncertna albuma, 27 „best of“ komplilacija, a nedavni izveštaji pokazuju da je “Deep Purple” prodao preko 100 miliona kopija svojih albuma širom sveta!

 

Ulaznice u prodaji od petka, 29. marta na blagajni Štark Arene, svim prodajnim mestima Ticket Visiona, i online na www.starkarena.co.rs.

Organizator koncerta Arena Beograd.

Photo: Jim Rakete

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/jedan-od-najvecih-bendova-u-istoriji-roka-deep-purple-6-decembra-u-stark-areni