Ivana Rašić aka Sajsi MC pred Regius festival

Ivana Rašić, SajsiMC  (šatrovački izgovor glagola u imperativu sisaj,)  deo je regionalne andergraund rap i hip-hop scene. Jedna je od retkih žena koje se godinama nalaze na vrhu rep i hip-hop scene u regionu. SajsiMC nastupa sa sestrom, Tijanom Rašić i sa DJ BKO.

Sarađivala je sa raznim regionalnim zvezdama, a saradnja sa DJ Damjanom Eltechom joj je donela  singl “Mama” i ogromnu popularnost. Ivanini youtube video klipovi broje milione pregleda. Ivana je diplomirani politikolog, Beograđanka, kćerka muzičara i već desetak godina korača regionalnom scenom. Njene pesme su uvek zasebna priča -  stavom, pojavom, osvrtom na pojave, repovanjem i spotovima ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Nastupala je na ‘’Guči’’ i na ‘’Grandu’’, dolazi u Šibenik na festival ‘’Regius’’, tim povodom malo smo porazgovarali sa njom.

Ivana, sarađivala si sa mnogim regionalnim umetnicima. Koju bi saradnju izdvojila kao najzanimljiviju?

Definitivno bih izdvojila Seve i Krankšvester, stvarno je bilo divno sarađivati sa njima, svako od njih je totalno drugačiji, ali u tome je lepota. Nema neke razlike da li je nešto mejnstrim ili andergraund, najbitnije, po mom mišljenju, da se dobro zabavljate dok stvarate, u suprotnom nema smisla

U svojim pesmama repuješ  o različitim temama, iza sebe imaš veliki opus pesama. Kojim svojim pesmama bi sebe predstavila?

Prvo ‘’Antifa kučke’’, zatim ‘’Sedativ’’,‘’Ja bih da me ti” i “Ajlajner”. U većinu pesama ubacujem lične momente, negde ih ima malo, a negde su skroz autoboografske. Uvek je neko moje iskustvo baza za pesme, ali da bi bile zanimljive moram da ih nadograđujem, tu je mašta nezaobilazna. To je umetnost, ono šta jesi ili nisi, ono šta bi bio, ali ne smeš ili ne umeš.

 

Koji festival ili nastup u klubu je na tebe ostavio najveći utisak?

Ako bih izabrala Beer fest, Egzit festival onda bi ispalo da favorizujem velike bine i festivale, ali to bi bilo pogrešno, jer, iako mi je ta grandioznost na prvu loptu više primamljiva, ipak su manji klubovi tamo gde se češće dešava magija

Na tvoj muzički izričaj ko je najviše uticao?

Definitivno MTV devedesetih godina prošlog veka, pank, brojni muzički časopisi, takođe iz devedesetih. To sam najviše komzumirala u tinejdžerskom dobu, kad sve upijaš, to mi je baza, rep je došao kasnije. Odrastala sam na Nofx, Misfits, Afi.

Šta za tebe predstavlja Beograd? Ljubav

 

Koje je najgluplje pitanje koje te je neki novinar pitao?

Kad sam izgubila nevinost, to je glupo na mnogo nivoa

Šta bi uradila da ti izađe porno snimak u javnost ?

Da slučajno procuri pravila bi se da sam to htela tako i nekako bi spinovala priču. Istakla bih da se ničega ne stidim i uzdignute glave preprodila taj period šoka, jer sve se brzo zaboravi, pa bi za par meseci bilo kao da se ništa nije desilo

Jedva čekamo da predstavimo nove pesme na Regius festivalu . Od marta do sada smo izbacili dosta singlova i oni čekaju da ožive na bini. Vidimo se na Regiusu.

Ivana Šantić

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/ivana-rasic-aka-sajsi-mc-pred-regius-festival