Festival roze vina na plaži u centru Beograda

Wine Jam, koji je do sada uspešno održao preko 20 vinskih događaja u Beogradu i nekoliko okolnih zemalja, organizuje festival roze vina pod nazivom Pink Jam. Održaće se u subotu 11. juna na platou ispred Radisson BLU hotela od 17 do 23 časa. Predstaviće se oko 30 renomiranih izlagača, većinom srpskih vinarija i nekoliko uvoznika vina. 


 

 

Roze vino je najčešće asocirano sa letnjom sezonom jer se tada najviše i konzumira. U poslednje vreme globalna popularnost rozea je u velikom porastu, što se dešava i kod nas. Zato vinarije dosta pažnje posvećuju ovom stilu vina svesni da ih može još uspešnije pozicionirati među publikom. Takođe, roze kao privlačna i laka forma, odlično je vinsko štivo i za vinopije početnike jer ima auru neobaveznosti, zabave i provoda. Od lepršavih i laganih, do rozea kompleksnijeg sastava i ozbiljnije strukture, čitav je niz varijacija gde svaki ljubitelj može pronaći ono što mu idealno leži.

 

Međutim, velika popularnost dovela je do i većeg truda vinarija te i raznovrsnih stilova. Rozei se danas međusobno razlikuju po boji, koja često prati sezonsku modu, zatim po sortnom sastavu, po kreativnim promocijama i etiketama kao i po stilu vina.  Zato i ne treba da čudi sve veća popularnost ove vrste vina kao i sve veći glamur koji ih prati. Poznato je da se mnoge svetske ličnosti oprobavaju u vinima a neki od njih isključivo u segmentu roze vina, kao Bred Pit i Anđelina Džoli, čiji roze je redovno rasprodat čim se pojavi na tržištu.

 

 

Na Pink Jamu vinarije će biti u mogućnosti da predstave i ostala vina, uglavnom bela jer se uklapaju u letnju tematiku. U ponudi će biti i hrana koja je prilagođena vinskom sadržaju, tako da se mogu očekivati kreativni i lagani zalogaji. 

Dobra muzika i zabavna atmosfera su sastavni deo svakog Wine Jama. Na mestu događaja očekuje se i nešto nesvakidašnje za Beograd, a to je prava peščana plaža koja će dan ranije biti spremna za posetioce - ko hoće može da dođe u lakoj garderobi i japankama, da se zavali u ležaljku i pijucka roze, a oni koji više vole glamurozniji stil moći če takođe da uživaju u događaju jer mesta ima za sve koji vole dobar život.

 

www.facebook.com/winejamming/

 

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/festival-roze-vina-na-plazi-u-centru-beograda