Ekskluzivni klupski nastup Slobodana Trkulje u kultnom beogradskom klubu “Bitefartcafe”

Naš svetski poznati umetnik, koji fascinira publiku, kako svojim sviračkim umećem, tako i izuzetno moćnim glasom, održaće spektakularan i jedinstveni nastup u klubu Bitefartcafe, 26. maja, sa početkom u 22 časa. Slobodan Trkulja će se svojoj publici predstaviti sa posebnim programom, koji je spoj elektronike, tradicije i improvizacije.

 U prisnom kontaktu sa publikom Slobodan će po prvi put, na ovom ekskluzivnom klupskom nastupu, spojiti elektro zvuke klupskih žanrova sa tradicionalnim zvukovima. Uz neke potpuno nesvakidašnje i egzotične instrumente, Slobodan će nas povesti na dvočasovno muzičko putovanje preko tradicije, jazz i fusion muzike do ambijentalne muzike i tehna - sve vreme svirajući sam na 15 instrumenata.

 Pored klarineta i saksofona (na kojem je magistrirao u Amsterdamu), ovaj muzičar svira i klavir, akustičnu i električnu gitaru, flautu, srpske gajde, kaval, frule, diple i dvojnice, makedonsku tamburu, ličku samicu, mandolinu, nežni i melanholični jermenski duduk, a nisu mu strane ni perkusije i drugi nekonvencijalni instrumenti. Na klupskom solo koncertu uz sve njih koristiće i mnogobrojne efekt pedale i procesore.

 Inače, u svetu pored Slobodana postoji još samo par umetnika koji su u stanju da u samostalnom nastupu pred publikom stvore zvuk celog orkestra.

 Kritičari za Trkuljine nastupe kažu da je “... vrhunski umetnik koji pleni ne samo muzikom, već i energijom, optimizmom i beskrajno nežnim i iskrenim glasom...”, dok su ga NRC Handelsblad, jedne od vodećih evropskih novina proglasile “... najlepšim muškim glasom Balkana...”.

 Prošle godine je u Kombank Areni, sa svojim bendom Balkanopolis, održao koncert za pamćenje, a specijalni gosti su mu bili fado diva Mariza, soul diva Oleta Adams, arapska zvezda Mejsa Karaa i afrički legendarni pevač Baaba Maal.

Publici u Srbiji poznat je i po spektakularnom koncertu u Sava Centru sa svetski slavnim Metropol orkestrom, koji učestvuje samo u projektima za koje smatra da su “sledeća velika stvar” i pomeraju granice muzike. Njegove kompozicije do sada su čuli stotine miliona slušalaca širom sveta.

Ulaznice za ovaj ekskluzivni koncert u Bitefartcafeu,  mogu se kupiti na svim prodajnim mestima eventim i ddtickets, kao i u samom klubu Bitefartcafe, po pretprodajnoj ceni od 1.200 dinara, a najbržih 50 fanova ulaznice mogu da kupe po promotivnoj ceni od 1.000 dinara.

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/ekskluzivni-klupski-nastup-slobodana-trkulje-u-kultnom-beogradskom-klubu-bitefartcafe