Asertivni trening - instruktorski kurs

Otvorena je prijava za novi ciklus edukacije psihodinamskog asertivnog treninga.

Tokom devet modula u trajanju po šest časova, upoznaćete asertivna prava i tehnike, stilove komunikacije, greške u mišljenju - uobičajenim teme svakog asertivnog treninga.


Po čemu se ovaj kurs razlikuje od ostalih?

Naši obrasci mišljenja i komunikacije se usvajaju tokom života – uče se. Na našu komunikaciju utiče i to, koliko smo uspeli da razvijemo svoje bazične emotivne sposobnosti kojima obrađujemo emocije. Ne možemo biti asertivni ukoliko nismo naučili da neutrališemo afekte, ako nismo razvili volju, naučili da tolerišemo ambivalenciju, frustraciju itd.

Jedan modul treninga posvećen je ovim sposobnosima, njihovom uticaju na komunikaciju, i načinima kako da to prevaziđemo.

Jedan modul treninga posvećen je manipulaciji: zašto manipulišemo, kako prepoznati manipulaciju, kako odgovoriti na nju, a ne upasti u zamku manipulatora. Koje su to najčešće strategije manipulacije u poslovnom okruženju i u partnerskim/porodičnim odnosima.

Po jedan modul je posvećen partnerskoj i poslovnoj asertivnoj komunikaciji: tamo gde smo najprisutniji i gde smo najviše emotivno uključeni – najčešće se i dešava da naša asertivnost ’pukne’. Šta onda?

Tokom modula posvećenog asertivnosti u partnerskim odnosima, govorimo i o seksualnoj inteligenciji i asertivnosti, seksualnim asertivnim pravima i onome što naš partnerski odnos može da unaredi.

Na jednom modulu učimo o veštinama organizovnja radionica i načinu pripreme i izvođenja efektne prezentacije.

Autor i realizator treninga je dr Maja Vučković, psihoterapeut i life coach

Više infomacija o treningu https://www.facebook.com/events/928624607344475/

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/asertivni-trening-instruktorski-kurs