Ame in Belgrade

S ponosom vam predstavljamo prvu Clubbing TV Adria launch žurku, ujedno i prvu žurku saradnje § i Clubbing TV Adria. Dame i gospodo poklanjamo vam Âme!!! Zajedno ćemo uživati u ehu muzke koja se probija kroz masivne zidove naše katedrale, a Âme pridružiće se i ekipa magičnih domaćih DJ-eva – Kristijan Molnar kao  jedna dama – Tijana T.

Âme je nemački dvojac koji čine DJ i producenti Kristian Beyer i Frank Wiedemann. Naš specijalni gost biće upravo jedan od njih dvojice – Kristian Beyer! U tandemu su još od 2003.  kada su se upoznali u Karlsruhe gde ih je spojila ljubav prema detroitskom tehnu i čikaškom hausu pre svega, a 2005. osnovali su kolektiv/lejbl Innervision sa Dixonom. Prva himna kojom su osvojili scenu bila je Rej, a za njom su se hitovi samo nizali. Tokom više od decenije rada Âme stvorili su veoma svestrani prilaz dance muzici. Spajanjem naočigled nespojivog, zajedno su uspeli da bez premca koketiraju i kreću se kroz kompletnu istoriju dance muzike, bez vezivanja za određene šablone i metode puštanja iste. Ono što možemo izdvojiti kao jednu karakteristiku njihovog rada je prvenstvo orkestralnih instrumentacija i kompozicija začinjenih vintage synth tonovima i spektralnim vokalnim semplovima. Âme je čest gost i klubovima poput londonskog kluba Fabric, čuvenog berlinskog Berghaina , kluba Robert Johnson u Frankfurtu, Lux u Lisabonu, Trouw u Amsterdamu, tokijsog Air a, a domaća publika imaće prilike da 17.03. doživi magiju seta Kristiana Bayer – a u okviru Clubbing TV Adria žurke u klubu Drugstore Beograd.

Priča o radijskoj emisiji Christiallization i njenom hostu Kristijanu Molnaru počinje kao skromna ideja da se pogura sveža, elektronska muzika preko slušaoca radija u Srbiji. Tokom prethodne četiri godine, Kristijan je uspeo da kroz svoju emisiju “prosvetli” publiku novim trendovima elektronske muzike, kao i da promoviše brojne domaće i inostrane artiste kroz gostovanja, intervjue i mikstejpove . Bilo da je disco, Chicago house, deep techno, new wave, funk ili soul, Christiallization vam iz etra servira najbolju muziku na podijume za đuskanje.

Tijana T je još od ranih dvehiljaditih radila na brojnim uticajnim TV i radio muzičkim programima, poznata je i kao zaštitno lice Exit festvala, a 2006. otpočinje internacionalnu DJ karijeru. Važi za prvu srpsku di-džejicu koja je imala prilike da pušta na čuvenoj Balearic žurci u klubu Space Ibiza i 2014.  imala je svoj debitantski set u jednom od najpoznatijih berlinskih klubova – Berghain/Panoramabar. Bila je deo i Boiler Room – a u njujorškom klubu Output, a internacionalne turneje odvodile su je i u Francusku, Portugal, SAD, Nemačku kao i na hrvatski festival Dimensions. Harizma, energični miksevi, sofisticirani izbor house i techno muzike, kao i vešte i uglađene veštine miksanja, brzo su je doveli pod svetla reflektora najboljih svetskih klubova i festivala.

Ograničeni kontigent karata po promotivnoj ceni od 690 dinara možete nabaviti na svim Eventim i GIGS TIX prodajnim mestima ili online. Više informacija potražite na Facebook eventu.

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/dogadjanja/ame-in-belgrade