Želje, čestitke, pozdravi

Malo me je sramota znate? Nisam pisala blog od 2015. Znam, ostavila sam vas tako. Sajt na kome sam pisala svoj blog je otišao u vituelne anale. Nekom web dizajneru na delete. Uvek imam nešto da kažem, čini mi se da se zato neću skoro udati, no to nije tema bloga.

Kancer, mislite da znate kako ako se to dogodi nekome ko vam je blizak. Ma nemamo pojma. Nađite se jedni drugima. Jedno znam da je svaki trenutak neuhvatljiv i da nema povratka i da nije lepo biti glup i ljutiti se na nesavršene ljude koji imaju svoju muku. Komunicirajte molim vas i volite se. Ne, onako jer to morate, nego iskreno, istinski jer to znate, nije skupo i lekovito je.

Danas sam nasmejala tri šalterska radnika. Dva ženskog roda i jednog muškog roda. To je pobeda veka za mene! Unela sam im malo smeha u sivoću birokratije i papirologije. Hej, odmrgodili su se i nasmejali su se. Što se mene tiče Nova godina može da počne. Priznajem, zbunili su me novogodišnji ukrasi u oktobru. Dok sabirem utiske sa morske pučine, nije mi baš jasno je l' sam u vremenskoj mašini ili me je sunce dobro udarilo na plaži. ''Raja traži veselo'' da se razumemo. Šta mi znamo kad je koji kalendar je l' da? Šta ima veze što je Nova godina u decembru, kad može i u maju da se stavi novogodišnja rasveta. Meni se čini da je rasveta dobra za hormone sreće. Oksitocin i serotonin. Kažu naučnici da svetlost utiče na radost i sreću. Mora da je to. Terapija novogodišnjim ukrasima.  Ono što obožavam u Srbiji je činjenica da od oktobra čekaš proslavu Nove godine. Onda kad se približi Nova godina, uglavnom niko ne zna tačno gde će na Doček. Svideo mi se Trg otvorenog srca. Što bi rekao moj bratanac ''kobaje su super'' i ušećerene jabuke su me vratile u Jugoslaviju, verovali ili ne. U Jugoslaviju!? Au kad je to bilo. Pre tri ili četiri države? Dobro sad ne moram da budem precizna ovoliko. Bezobrazluk je pitati sad te stvari, šta ima veze.

Uglavnom, htela sam samo ovako kratko da Vas pozdravim. Rekoste mi piši blog, piši knjigu. Knjiga neka sačeka, blog, evo odma'. Sastavila sam ovu web stranicu uz pomoć pravih pravcatih pametnica i profesionalaca. Pala mi ideja na pamet i nije htela da me pusti par godina. Ne obećavam ništa sem informisanja, poslovnosti, profesionalnosti i ponekad pomalo smeha. Nema osmeha bez dobre komunikacije, bez komunikacije nema lepih međuljudskih odnosa, a bez ljubavi je dosadno.

Srećna Vam Nova 2018. godina. Želim Vam da u ovoj godini počnemo da živimo bolje, (ili je to planirano za četiri godine), ako bar nešto može da se uradi to je da se pruži ruka onima kojima je potrebna pomoć i da se nasmejete komšiji koga viđate svaki dan. Da onim tužnim ljudima u GSP-u kažete nekad i izvinite i oprostite i da radujete životu jer je ipak, iznad svega, prelep.

Vaša Šantićeva

Pišemo se

P.S. Veliko hvala Represent Communicationsu na obuci iz odnosa sa javnošću i podstreku.  Veliko hvala Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Kancelariji za mlade Beograd na obukama iz preduzetništva. Ogromno hvala za podstrek, strpljenje i svo znanje koje ste mi pružili kako bih sprovela ideju u delo.

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/blogovanje/zelje-cestitke-pozdravi