Zatvoren Next festival Užice

Nestrpljiva publika je aplauzom dozvala bend Mašta Bašta na binu, koji su svoj nastup započeli pesmom Oni lažu te. Nakon njih na Public stejdž su izašli veterani domaće reggae scene, kultni Del arno band u svom punom sastavu. Izveli su neke od svojih najvećih hitova, a za kraj nastupa su odabrali Treći svet. Međutim, publika nije htela da ih pusti sa bine, pa su na obostrano zadovoljstvo odsvirali još tri pesme. Poslednji na Public stejdžu nastupio je Eyesburn i doveo atmosferu do usijanja.

Tokom nastupa, Nemanja Kojić Kojot je više puta pozdravljao bendove koji su pre njih nastupali, i isticao koliko su Del arno band i pevač Jovan Matić važni za domaću scenu i njega lično, budući da je i sam na početku svoje karijere svirao sa njima. Publika je u glas pevala Agony, Fool Control, Shine i ostale hitove ovog benda, a energični nastup završen je pesmom War control.

031 Republic stejdž su delili najaktuelniji domaći di-džejevi. Ljubitelje dobre elektronske muzike prvo je zagrejao jedan od najperspektivnijih di-džejeva Nikola Vemić, nakon kojeg je nastupio Kristijan Molnar. Festival je zatvorio najpoznatiji srpski di-džej Marko Nastić, koji je zbog odlične atmosfere produžio svoj nastup.

Tokom festivala prikupljeno je 102 000 dinara koje će organizacija Shift 2, a u saradnji sa Fondom B92, donirati Opštoj bolnici Užice. Nažalost, kako to nije dovoljno novca, pozivamo sve koji žele da nam se priključe u opremanju bolnice da nam se jave na organizacija.nextfestival@gmail.com.

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/blogovanje/zatvoren-next-festival-uzice