Prvi Jazz crawl festival na svetski Dan džeza

Veliki broj klupskih džez svirki povezanih u jednoj večeri imaju za cilj da aktiviraju  Beograđane i goste grada, da krenu od kluba do kluba, da slušaju i dožive džez.

„Cilj ovog festivala je uspostavljanje muzičkog događaja koji bi slavio i promovisao džez kao živu muziku sa kojom je slušalac u neposrednom kontaktu, u njegovom prirodnom okruženju – klubu. Džez van kluba je neprirodan doživljaj muzičkog stila formiranog u živom ambijentu“, izjavio je Vladimir Protić, idejni tvorac, organizator i muzičar, i dodao „Poredeći sa Londonom, trenutno imamo proporcionalno više aktivnih klubova, koji su koncentrisani u gradskom jezgru kao u najbolja njujorška vremena“.

Svi ljubitelji džeza će moći da uživaju u muzici i plešu „Lindy Hop“ uz plesnu školu „Swing The Beat” u „KC Gradu” koju će pratiti „The Down Beat Bear Band“ od 20:30. U pivnici „Berliner” nastupa „Dragan Milovanović Trio“ sa gostom Predragom Revišinom od 21h.

Tanja Jovićević nastupa u “Džez bašti”, od 22h. U klubu „Muha”, na programu je Swing night sa Bobanom Đorđević i „Kvartetom Gorana Grbića“ sa početkom u 21h. U klubu „Filip” je veče Ladies sing, sa Jelenom Jovović i još sedam pevačica, koje nastupaju od 21h.

U klubu „Ulica” puštaće se ploče SFRJ džeza, u klubu „Leila” od 21h nastupaće DJ Željko Kerleta. U „Metropolisu”, muzičkoj kafe-prodavnici, pored celodnevnog džez maratona posetioci će imati popust na kupovinu džez nosača zvuka.

U organizaciji grada Beograda na Trgu republike biće održan koncert Big Benda radio televizije Srbije sa Duškom Gojkovićem, koji počinje u 19h.

Jazz crawl, u svetu, objedinjuje džez muziku, ples, fotografiju, edukaciju. Termin „crawl“ podrazumeva posetu nekoliko lokala u nizu, umesto provođenja večeri na jednom mestu.

https://www.facebook.com/events/265769027094925/

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/blogovanje/prvi-jazz-crawl-festival-na-svetski-dan-dzeza