Panelisti branding konferencije 06, Sarajevo 3. jun

Amina Karić, Vice President of Operations "Authority Partners"

Amina Karić počela se baviti informatikom kasnih 80-tih godina. Nakon što je diplomirala na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu i početne kratke karijere, ratni vihor je odnosi u Sjedinjene Americke Države, gdje je više od deset godina radila kao software developer. U "Authority Partners" radi od samog osnivanja kompanije, prvo kao software developer, a onda kao direktor i sada Vice President Operacija. Veoma je zainteresirana za razvoj IT sektora u Bosni i Hercegovini i rado učestvuje na konferencijama gdje može prenijeti svoja znanja.

 

1)    Moja supermoć je: Letenje     

2)    Kada bih bila brand, bila bih:  Lego

3)    Moj najveći strah: Ne razmišljam o strahovima

4)    Moja životna filozofija: Budi dobar čovjek!

5)    Najčudnija navika: Mislim da nemam čudnih navika, ili sam potpuno čudna pa mi je većina stvari normalna.

 

Damir Ciglar, Imago reklamna agencija

Uglavnom i pretežito vezan je uz Imago reklamnu agenciju koju vodi od 1992. godine, uz ispomoć na drugim vitalnim projektima (Vitastiq, Projektil, 1&0, Riba ribi grize rep), a društveno korisnim radom vođenja HURA-e izdržao je cijeli mandat.

Za sebe kaže da je "univerzalni svaštaroš" i da se voli petljati u kreativne i pametne segmente svake dobre marketinške kampanje. Posebno mu je draga jednostavna kreacija ambalaže – temelj svakog dobrog brandinga (a i zato jer za kompliciranije stvari brzo izgubi fokus).

Sve češće gleda izvan granica Hrvatske jer je u drugim dvorištima trava zelenija. Još uvijek vjeruje da će osvojiti svijet i okolicu.

 

Brandingom se bavim: Četvrt stoljeća, barem!

Moja supermoć je: Pojednostavljivanje

Da sam brand bio bih: Apple, naravno

Moj najveći strah je: Iracionalnost

Moja životna filozofija je: Ako ja ne nastojim, tko će?

Najčudnija navika: Grimasiranje

 

Elma Pašić, General Manager/Prokurist GfK BH

 

Elma Pašić je generalna direktorica i prokurista GfK BH agencije za istraživanje tržišta i javnog mnijenja. Diplomirala je psihologiju, a trenutno je na znanstvenim magistarskim studijama iz marketinga. Više od 20 godina bavi se istraživanjem tržišta, voli otkrivati novo, uvidi je oduševljavaju. U GfK BH radi od osnivanja, 2004. godine, a prije toga je iskustvo sticala u lokalnim agencijama. Gošća-predavačica je na Univerzitetu u Sarajevu na teme Istraživanja tržišta, novi trendovi u istraživanju tržišta, metodologija istraživanja.
Učesnica je brojnih okruglih stolova i panel diskusija na temu ponašanja potrošača.
Pet godina radila je pri CLIPSEE projektu – Klinička psihologija u Jugoistočnoj Evropi, te u NGO sektoru na razvoju civilnog društva i psihosocijalnim programima.
Članica je ESOMAR-a i aktivna u profesionalnim udruženjima. S ponosom ističe da je dio uprave Udruženja Marathon Sarajevo i dijeli radost sa trkaćom zajednicom u gradu i šire. Školovala se, živi i radi u Sarajevu; majka devetogodišnjeg sina.

 

Sanja Partalo, Columbia Business School

 

 

Sanja je gostujuća profesorica na Columbia Business School i konsultantica za marketing. Donedavno je bila potpredsjednica Strategije u agenciji 360i (Ad Age #1 Digitalna agencija, Mashable Digitalna agencija godine, Fast Company Najinovativnije kompanije, Forbes Najinovativnija agencija, iMedia Agencija godine).

Nadgledala je strategije digitalnog marketinga i kreativnog razvoja za portfolio nekih od najpriznatijih svjetskih brendova uključujući Coca-Cola, Target, Spotify, Canon i Proctor & Gamble.

Sanja se pridružila 360i nakon Johannes Leonardo (Ad Age Mala agencija godine) gdje je bila Direktor za strategije, radeći na Diet Coke i Google-u. Prije Johannes Leonardo-a, bila je direktorica za globalne strategije za Y&R u New York-u. U ovoj ulozi, vodila je globalne strateške timove za Dell, Revlon, Conrad Hotels, Waldorf-Astoria Hotels & Resorts i Virgin Atlantic.

Za svoj rad na repozicioniranju Dell brenda dobila je TED Ad Worth Spreading nagradu, te su njen profil i biografiju objavili i Fast Company i the New York Times.
Sanja je ušla u svijet oglašavanja putem prestižnog WPP MBA programa stipendije, a svoju MBA diploma je stekla na Columbia Business School.
Brandingom se bavim: 13 godina

Moja supermoć je: Računaju li se ljubaznost i hrabrost kao supermoći? :)

Da sam brand bila bih: Patagonia

Moj najveći strah je: Izgubiti one koje volim u svom životu. Sve ostalo je manje važno.

Moja životna filozofija je: Dva su se puta razilazila u šumi i ja odaberem onaj koji se rjeđe bira, i to je ono što je sve promijenilo. — Robert Frost

Najčudnija navika: Gledanje repriza Fraiser-a (stara TV serija) da se opustim nakon dugog dana. 

 

Save

Save

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/blogovanje/panelisti-branding-konferencije-06-sarajevo-3-jun