Festival Dev9t poziva umetnike da prođu kroz Portal

Portal je proces istraživanja sopstvenog putovanja u drugi deo sebe koji te potajno hrani i uzbuđuje. Portal DEV9T ispred tebe stoji kao mogućnost i šansa da prikažeš drugu stranu svoje ličnosti koja je istraživačka, zanimljiva i koja šalje poruku prvenstveno tebi. Ovaj trenutak ti sistem neće dozvoliti, ali ti ugrabi taj trenutak, jer ti si čovek koji ima potrebu da izađe iz tih okvira i da svojom energijom i maštom razbije ram okvira koji stoji oko slike o tebi. Ne daj šansu izgovorima koji te sputavaju da se ogoliš i drugima predstaviš svoj osećaj prolaska kroz Portal.“ – stoji u pozivu za umetnike koji će ove godine imati šansu da izlože svoja dela na DEV9T.Konkursi podrazumevaju aktivno učešće na festivalu iz više oblasti – od slikarstva, književnosti, filma, arhitekture, stripa, muzike, street arta, mode, do izrade neobičnih vozila, skulptura i instalacija. Ukupno 16 različitih oblasti je otvoreno za sve one koji će se u njima pronaći i na taj način ukrasiti Ciglanu. Drugim rečima – svi koji hoće umetnost, imaće priliku i da je stvore. Sve što je potrebno da urade je da apliciraju na listi konkursa koji se nalaze na adresi http://dev9t.com/konkursi/ do 29. maja.

Osim prilike za stvaralaštvo, oni koji žele imaće priliku da podrže umetnost i budu jedan od donatora, ukoliko to žele.  Naime, određen kontigent ulaznica po ceni od 9000 dinara ima donatorski karakter i poseban značaj za održavanje i kvalitet događaja DEV9T. Takođe, samo ova ulaznica obezbeđuje ulaz na DEV9T specijale, posebno organizovane događaje među kojima su već najavljeni Exit na DEV9T specijal -koncert grupe Die Antwoord, te muzičko-scenski spektakl - nastup Beogradskog simfonijskog orkestra i kuma techno muzike Juana Atkinsa, uz dirigentsku palicu Emina Džijana.

Interesovanje za ovaj nesvakidašnji muzički spoj je ogromno, čemu svedoči činjenica da je prvi kontigent  ulaznica od 600 dinara rasprodat za svega nekoliko dana. Trenutna cena od 800 dinara važi do sledeće nedelje, nakon čega će karte koštati 1000 dinara, a biće ih moguće nabaviti na svim zvaničnim prodajnim mestima, ali i na dan koncerta, na kapijama festivala. 

Devetodnevni kompleti festivalskih ulaznica po ceni od 1990 dinara takođe se mogu naći u prodaji, dok će dnevne ulaznice po ceni od 400 dinara za petak i subotu i 250 dinara za ostale dane biti dostupne na kapijama festivala. Prodaja ulaznica se vrši putem prodajnih mreža Gigstix i Eventim i putem njihovih sajtova eventim.rs i gigstix.com, te u novootvorenom Zla Shtek Smart & Grow Shopu.

www.dev9t.com

https://www.facebook.com/DEV9T

https://www.instagram.com/dev9t/


Save

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/blogovanje/festival-dev9t-poziva-umetnike-da-prodju-kroz-portal