Beogradski Manifest - Aduti Srbije i Stvaran svet oko nas
Najveći deo festivalskog prostora će zauzeti zone u kojima će se predstavljati brojne opštine iz Srbije, strane zemlje, turističke organizacije i lečilišta. U najvećoj festivalskoj zoni Aduti Srbije, preko 20 opština će brojnim posetiocima predstaviti prirodna bogatstva i lepote, ali i kulturu svoga kraja. Na Kalemegdanu će, između ostalih, biti opštine: Čačak, Bor, Kruševac, Leskovac, Niš, Kraljevo, Kuršumlija, Aleksinac, Boljevac, Aranđelovac, Bela Palanka, Novi Sad, Subotica, Alibunar, Dimitrovgrad, Negotin i mnogi drugi.
Svaka opština će pored aktivnosti na štandu i u drugim zonama festivala organizovati kulturno-umetničke programe i koncerte. U zoni Svet dobre hrane će pripremati specijalitete iz svog kraja, tako da će Kalemegdan tri dana biti zaista Srbija u malom. Posebno smo ponosni što nam se ove godine priključio i veliki broj stranih zemalja, kao što su: Crna Gora, Turska, Bugarska, Tunis, Mađarska, Makedonija i druge. Na najlepšem mestu tvrđave, na platou kod spomenika Pobednik, delegacija Crne Gore će organizovati bogat program koji će izvesti učesnici Bedem festa, Grad teatra Budva, festivala See Dance i Southern Soul, dok će INART festival izvesti fascinantan performans sa vatrom.
Predstavnici Turske će pokazati kako se slika na vodi, a u filmskoj zoni će biti prikazana i dva turska filma.
U zoni Pomozite mi doktore, stručno osoblje Banje Kanjiža i Termala Vrdnik će posetiocima pružiti korisne savete za rešavanje zdravstvenih problema.
Radno vreme festivala će biti od 10 časova do ponoći, a svi programi na festivalu (filmovi, koncerti, pozorišne i plesne predstave i dr) su besplatni. Plaća se samo ulaz na festival 350 dinara, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan. Ulaznica je ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala.
Koncept festivala “Beogradski Manifest” oličen je u ideji da posetioci upoznaju najlepše od Srbije i da naše tradicionalne vrednosti dožive na kreativan i savremen način. Porodičan festival namenjen svim generacijama pružiće nezaboravan provod za sva čula i učiniće Kalemegdan najzabavnijim parkom u Srbiji od 27. do 29. maja.
 

Sva prava zadržana, originalni link objave je: http://www.prspective.rs/objave/blogovanje/beogradski-manifest-aduti-srbije-i-stvaran-svet-oko-nas